Nyitrai Kata

Nyitrai Kata pszichologus budapest

Nyitrai Kata

Korábban vezető televíziós újságíróként, kommunikációs szakértőként dolgoztam, így munkám során kiemelt figyelmet fordítok a családok, párok közötti kommunikáció javítására. Több, mint húsz éves kommunikációs szakmai múlttal a hátam mögött rengeteg tapasztalatot szereztem a kapcsolatokban felhasználható interakciók, beszélgetések működőképessé tételéhez, átalakításához.

Pár- és Családterápiás alapképzettségemet Kozma Vízkeleti Dániel széles körben elismert kiképző családterapeutánál szereztem. Módszertani ismereteimet szakmai fórumokon és továbbképzéseken folyamatosan bővítem. Hivatásom gyakorlását segíti, hogy három gyermek édesanyja vagyok.

Általános (BA) Pszichológia diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen vehettem át, jelenleg mesterképzésen veszek részt.

Célom a hozzám forduló családok és párok támogatása és segítése abban, hogy közös munkánk során megtaláljuk a számukra legjobb utat. Mély empátiával segítem, kísérem a folyamatot, hogy a család/pár tagjai közösen képessé váljanak leküzdeni a nehézségeiket.

A család és párterápia széles eszköztárából az adott problémának leginkább megfelelő módszerekkel dolgozom- figyelembe véve a hozzám fordulók személyiségét.  Ennek alapján alakítom ki a terápiás folyamatot.

Hiszek abban, hogy odafigyeléssel, jobb kommunikációval, mások felé nyitottsággal, megértéssel és kellő önismerettel a kapcsolatok kedvezően formálhatók.

Munkamódszerem

“A nagy változások kezdetben lehetetlennek, utólag pedig elkerülhetetlennek látszanak.”
Robert Hunter

Életünk fordulópontjait sokszor az önmagunkban és a környezetünkben megélt egyensúly kibillenése és egyfajta bizonytalanság kíséri. A konzultáció a nehéz helyzetekhez való jobb alkalmazkodás és problémamegoldás kialakításához, önismeretünk bővítéséhez segíthet hozzá.

Családokkal és párokkal való munkám során arra helyezem a hangsúlyt, hogy az érzések, gondolatok, és ismétlődő viselkedésmintázatok megismerése által feltérképezzük a nehézségek hátterében feltárható okokat. A megértés önmagában felszabadító hatással bír, a változtatás hatására pedig megkezdődhet a feldolgozás, fejlődhet az önismeret, és lehetővé válik a továbblépés.

A következő esetekben fordulhat hozzám: